wtorek, 24 czerwca 2014

Kluski z banana i białego twarogu

Przepis zapożyczony z bloga my-reality-dietetycznie, a wypróbowany przeze mnie w ostatnią niedzielę. Moje kluseczki wyszły co prawda bledsze niż autorki przepisu, ale w smaku były całkiem dobre. Całkiem, bo mimo prób okazuje się, że banan najlepiej smakuje mi surowy :). Następnym razem wypróbuje ten przepis bez niego i zobaczymy co będzie ;).




1 banan
250 g chudego białego twarogu
50 g mąki kukurydzianej
1 jajko

Składniki miksujemy blenederem na jednolitą masę, a następnie za pomocą łyżki wkładamy je do wrzątku i gotujemy aż wypłyną na powierzchnię.




Orientacyjne wartości odżywcze:

3 komentarze:

  1. Często robię kopytka twarogowe, ale placuszków z bananem jeszcze nie robiłam czas spróbować.

    OdpowiedzUsuń