wtorek, 15 lipca 2014

Przekąska jogurtowa z bakaliami




I znów podpatrzone w internecie i wypróbowane w domu. Całkiem niezłe wyszło, chociaż teraz już wiem jak to smakuje i co można by zmienić :). I myślę, że dobrym pomysłem może być wymieszanie najpierw jogurtu naturalnego z miodem. Wtedy zamrożony jogurt będzie smakował lepiej.




jogurt naturalny
rodzynki
słonecznik łuskany
płatki migdałów

Rodzynki i słonecznik moczymy przez chwilę we wrzątku, wsypujemy razem z migdałami do płaskiego plastikowego pojemnika i zalewamy jogurtem. Następnie mieszamy i rozprowadzamy na dnie pojemnika. Tak przygotowaną masę wkładamy do zamrażalnika.



2 komentarze:

  1. Witam. Prosiłbym o kontakt na mail zaplecze-seo@o2.pl w sprawie ewentualnej współpracy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś czuję, że brakuje cukru ? ;)

    OdpowiedzUsuń