W poszukiwaniu nowych pomysłów na wykorzystanie placków tortilli, trafiłam na amerykański artykuł z pomysłami na zdrowe śniadania. Zainteresowało mnie połączenie z jajkiem, bo już wcześniej myślałam nad przygotowaniem farszu na bazie jajka, ale muszę przyznać, że z niewiadomych powodów obawiałam się tego połączenia. Teraz już wiem, że niepotrzebnie. W efekcie będzie to chyba kolejna pozycja na liście moich ulubionych śniadań :).
1 mały wrap (40g)
1 jajko
1 plasterek polędwicy sopockiej
2 plasterki żółtego sera
2 krążki (posiekane) czerwonej cebuli
sól, pieprz
W przygotowaniu nie ma żadnej filozofii. Jajko mieszamy z polędwicą sopocką, cebulą i przyprawami, a następnie smażymy jajecznicę. Wrap podgrzewamy z obu stron na patelni, na jednej połowie układamy plasterek żóltego sera i wykładamy jajeczny farsz. Następnie układamy drugi plasterek sera i przykrywamy wolną połową wrapa. Jeszcze chwilę podgrzewamy na patelni z obu stron i gotowe. Proste i bardzo smaczne :)
Wartości odżywcze:
Wygląda bardzo apetycznie!:-)
OdpowiedzUsuńno właśnie nie jestem do końca pewna, czy tak wygląda, ale na szczęście tak smakuje ;)
UsuńCiekawe połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tortille, ale żeby znaleźć w sklepie z dobrymi makro to graniczy z cudem czasem.. A domowe zawsze mi się rozpadają :/ Połączenie smaków bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuń