Przepis zapożyczony z bloga
my-reality-dietetycznie, a wypróbowany przeze mnie w ostatnią niedzielę. Moje kluseczki wyszły co prawda bledsze niż autorki przepisu, ale w smaku były całkiem dobre. Całkiem, bo mimo prób okazuje się, że banan najlepiej smakuje mi surowy :). Następnym razem wypróbuje ten przepis bez niego i zobaczymy co będzie ;).
1 banan
250 g chudego białego twarogu
50 g mąki kukurydzianej
1 jajko
Składniki miksujemy blenederem na jednolitą masę, a następnie za pomocą łyżki wkładamy je do wrzątku i gotujemy aż wypłyną na powierzchnię.
Orientacyjne wartości odżywcze:
Często robię kopytka twarogowe, ale placuszków z bananem jeszcze nie robiłam czas spróbować.
OdpowiedzUsuńAle fajny przepis. Dzięki!
OdpowiedzUsuńNiezły przepis.
OdpowiedzUsuń